Sajtószoba

Már most 200 milliónál tart a tegnapi viharkár

2015.07.09

Közel 800 kárbejelentés érkezett ma 10 óráig az Aegon Magyarországhoz az ország középső részét sújtó vihar után. A kárigény közel 200 millió forintot tesz ki. A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Székesfehérvárról érkezett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a globális felmelegedés Magyarországon nem jár szárazsággal, sőt az ország egyes területein még több esőzés várható.

A piacvezető lakásbiztosítóhoz tegnap este óta közel 800-an jelentettek be kárigényt. Az összes kárérték megközelíti a 200 millió forintot. 39 darab 1 millió forint feletti kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz, a károkat Budapestről, Pest Megyéből és Székesfehérvárból jelentették.

Az Aegon Magyarország az ország keleti megyéiből irányított át szakértőket, és külső szakembereket is bevon a kárrendezésbe Budapesten és Pest megyében. A kárbecslők a hétvégén is teljes kapacitással dolgoznak majd a minél gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálás érdekében.

Legtöbb bejelentés viharkárról szólt, de sokan jelentettek jégkárt is, és viszonylag sok helyen történt beázás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a globális felmelegedés hazánkban nem szárazság formájában jelentkezik. Valószínűbb, hogy megnövekszik a csapadék mennyisége, amely akár heves esőzések formájában csaphat le az országra.

„Tapasztalataink szerint a károk nagy része egy kis odafigyeléssel, felkészüléssel megelőzhető lenne - mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.- „ezért indítottuk útjára kármegelőzési programunkat. A www.karmegelozes.hu oldalon jótanácsokkal, tippekkel is segítjük a lakossági kármegelőzést.”
További híreink

Tudta-e,
hogy...

Függőség vagy az élet része?
Tíz emberből négy használ vezetés közben okostelefont, az Aegon és az ORFK kutatásai szerint, annak ellenére, hogy tíz emberből kilenc pontosan tisztában van ennek a veszélyeivel. Függőségről beszélünk? Erről kérdeztük Demetrovics Zsoltot, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának dékánját.
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!