Sajtószoba

Közel 800 millió forintra emelkedett a szerdai vihar kárigénye

2015.07.10

Közel négy ezerre emelkedett a kárbejelentések száma ma reggelig a szerdai vihart követően az Aegon Magyarország Biztosítóhoz, a kárigény pedig a 800 millióhoz közelít.

A piacvezető lakásbiztosítóhoz szerda este óta 3938 kárigény érkezett. A kárérték összesen 789,9 millió forint. Az 1 millió forint feletti kárbejelentések száma már 120-nál jár. A károk túlnyomó többségét Budapestről, Pest megyéből és Székesfehérvárról jelentették.

Az Aegon Magyarország a tömeges bejelentések miatt, az ország keleti megyéiből irányított át szakértőket Budapestre és Pest megyébe, hogy segítsék a helyi szakértők munkáját. A kárbecslők a hétvégén is teljes kapacitással dolgoznak majd, sőt a biztosító külső szakértőket is bevon a kárrendezésbe, hogy mindent megtegyen károsultjaikért.

A legtöbb bejelentés viharkárról szólt, de sokan jelentettek jégkárt is, valamint viszonylag sok helyen történt beázás is.

Általában is érdemes felkészülnünk a heves esőzésekre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a globális felmelegedés ugyanis hazánkban nem szárazság formájában jelentkezik. Egyes területeken valószínűbb, hogy megnövekszik a csapadék mennyisége.

„Tapasztalataink szerint a károk nagy része egy kis odafigyeléssel, felkészüléssel megelőzhető lenne - mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „ezért indítottuk útjára kármegelőzési programunkat. A www.karmegelozes.hu oldalon jótanácsokkal, tippekkel is segítjük a lakossági kármegelőzést.”
További híreink

Tudta-e,
hogy...

Nem függőség, az életük része - figyelmeztessük őket a veszélyre!
Mindannyiunk biztonsága érdekében, fontos, hogy a fiatalok képesek legyenek elszakadni a közösségi hálózatoktól a vezetés idejére.
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!