Kisebb károkat okozott a miskolci földrengés

2015.04.02

A vasárnapi miskolci földrengés után eddig több, mint 50 bejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. Az ügyfelek által becsült kár 6 millió forint. A szakértők szerint további utórengések várhatók.

Vasárnap este földrengést észleltek Miskolcon és a környező településeken. Jelentős kárt a rengés nem okozott, de több településről is érkeztek kárbejelentések az Aegon Magyarországhoz. Kedd délutánig több, mint 50 bejelentés érkezett a biztosítóhoz, ebből a legtöbb (16 darab) Miskolcról. A rengés további 14 településen okozott károkat. Az Aegon ügyfelei által becsült kár 6 millió forint.

„Bár a mostani 3,2-es erősségű rengés viszonylag kicsinek számít, de utórengések a szakértők szerint a héten még előfordulhatnak” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Bár a földrengések nem túl gyakoriak hazánkban, és nagyon ritkán okoznak jelentős károkat, aki tájékozódni szeretne róla, hogyan óvhatja meg ingatlanát, annak érdemes felkeresnie a www.karmegelozes.hu oldalt. Itt megtalálhatók a legfontosabb információk a rengésekkel, a legveszélyeztetettebb magyarországi területekkel kapcsolatban, és az érdeklődők jó tanácsokat is találnak arról, hogyan kell felkészülni egy esetleges földrengésre” – tette hozzá Szombat Tamás.

Téves biztonságérzet – ne engedjünk a kísértésnek!
Talán ez az a korosztály, ahol néhány rövid szót bepötyögni, annyira rutin műveletnek tűnik, hogy ez a rutin, adhat nekik egy téves biztonságérzetet. A huszonévesek és harmincasoknak esetében nagy a kísértés: gyorsan megírni egy SMS-t, vagy a harmincasoknál egy emailt.