Házhoz megyünk, hogy ne a betörők jöjjenek

2015.11.04

Országos vagyonvédelmi kampányt indított a rendőrség a polgárőrség, az Aegon és a Vagyonvédelmi Kamara együttműködésével A lakosság vagyonbiztonsága érdekében „Házhoz megyünk” elnevezéssel 2015. szeptember 30-án a rendőrség országos szintű kampánysorozatot indított. A program fő célja, hogy az érdeklődő állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015. szeptember 30-án „Házhoz megyünk” címmel indított kampányt hazánk a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló lopás bűncselekmények megelőzésére.

Az országos programban minden megye részt vesz, megyénként három településen jelölnek ki információs pontokat, ahol havonta egy-egy hétig lesznek elérhetők a szakemberek az előre kijelölt és meghirdetett helyszíneken.

A rendőrök és a közreműködő szervezetek képviselői az információs pontokon tájékoztatják a lakosságot a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről, melyben segítséget nyújtanak az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselői, valamint a polgárőrszövetség városi szervezeteinek munkatársai is.

Az Aegon Magyarország piacvezető lakásbiztosítókét feladatának érzi a lakosság megfelelő tájékoztatását vagyonvédelmi kérdésekben. Ezért is hívta életre 2013-ban az Országos Kármegelőzési Programot, melyben a rendőrséggel, a polgárőrséggel és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködve szórólapokon, kármegelőzési honlapon, hírleveleken és országos programokon keresztül hívják fel a szezonális veszélyekre a figyelmet, adnak tanácsot, tippeket a vagyonvédelemre is.

Szükség is van erre a tanácsadásra, a megelőzés módjainak népszerűsítésére, mert az Aegon Magyarország statisztikái szerint az idei évben október közepéig mintegy 2100 betöréses, vagy rablási kár érte a biztosító ügyfeleit, az okozott kár összege pedig eléri a 700 millió forintot.

Ezért az Aegon Magyarország elkötelezett minden olyan program mellett, amely a lakossági vagyonvédelmet hatékonyan segíti – ahogy a most elindított Házhoz megyünk program is. Ezért képviselőink az információs pontokon nemcsak biztosítási tanácsokkal, de vagyonvédelmi, kármegelőzési tippekkel is várják a lakosságot.

A nyári időszakban a viharok, zivatarok gyorsan, akár naponta többször is kialakulhatnak. A heves eső, jégeső, vagy nagy erejű szél okozta károk arányát azonban mérsékelhetjük, ha néhány egyszerű tanácsot megfogadunk