Sajtószoba

Házhoz megyünk, hogy ne a betörők jöjjenek

2015.11.04

Országos vagyonvédelmi kampányt indított a rendőrség a polgárőrség, az Aegon és a Vagyonvédelmi Kamara együttműködésével A lakosság vagyonbiztonsága érdekében „Házhoz megyünk” elnevezéssel 2015. szeptember 30-án a rendőrség országos szintű kampánysorozatot indított. A program fő célja, hogy az érdeklődő állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015. szeptember 30-án „Házhoz megyünk” címmel indított kampányt hazánk a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló lopás bűncselekmények megelőzésére.

Az országos programban minden megye részt vesz, megyénként három településen jelölnek ki információs pontokat, ahol havonta egy-egy hétig lesznek elérhetők a szakemberek az előre kijelölt és meghirdetett helyszíneken.

A rendőrök és a közreműködő szervezetek képviselői az információs pontokon tájékoztatják a lakosságot a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről, melyben segítséget nyújtanak az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselői, valamint a polgárőrszövetség városi szervezeteinek munkatársai is.

Az Aegon Magyarország piacvezető lakásbiztosítókét feladatának érzi a lakosság megfelelő tájékoztatását vagyonvédelmi kérdésekben. Ezért is hívta életre 2013-ban az Országos Kármegelőzési Programot, melyben a rendőrséggel, a polgárőrséggel és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködve szórólapokon, kármegelőzési honlapon, hírleveleken és országos programokon keresztül hívják fel a szezonális veszélyekre a figyelmet, adnak tanácsot, tippeket a vagyonvédelemre is.

Szükség is van erre a tanácsadásra, a megelőzés módjainak népszerűsítésére, mert az Aegon Magyarország statisztikái szerint az idei évben október közepéig mintegy 2100 betöréses, vagy rablási kár érte a biztosító ügyfeleit, az okozott kár összege pedig eléri a 700 millió forintot.

Ezért az Aegon Magyarország elkötelezett minden olyan program mellett, amely a lakossági vagyonvédelmet hatékonyan segíti – ahogy a most elindított Házhoz megyünk program is. Ezért képviselőink az információs pontokon nemcsak biztosítási tanácsokkal, de vagyonvédelmi, kármegelőzési tippekkel is várják a lakosságot.


További híreink

Tudta-e,
hogy...

Ha ismeretlen, lakóknak vélt személyeket lát csomagokkal (doboz, bőrönd, nagytáska, televízió, képek, bútorok, stb.) közlekedni lakóházukban, figyelje meg, hogy melyik lakásból jöttek ki! Próbálja meg személyleírásukat megjegyezni, az általuk ...
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!