Nógrádban ismét földrengéssel indult az év

2015.01.06

Az év eleji nógrádi földrengés után érkeznek az első kárbejelentések az Aegon Magyarországhoz. Tavaly szintén az év első hónapjában volt ebben a térségben földrengés, az akkori tapasztalatok alapján a biztosító szakemberei nem számítanak jelentős károkra.

Idén ismét földrengéssel indult az év Nógrád megyében. Cserhátsurány közelében négy földrengést is érzékeltek – a Richter-skálán 4-es, 3,9-es, 3,1-es és 2,8-as erősségűt.

Az év első munkanapján 300 bejelentés érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz, de a szakemberek még körülbelül 800 – 1000 bejelentésre számítanak.Az ügyfelek által becsült kárösszeg 41,1 millió forint, az átlagkár 136 600 Ft. A legnagyobb kárbejelentés Balassagyarmatról érkezett, a kár összege mintegy 3 millió forint. A legtöbb kárbejelentés Balassagyarmatról, Szécsényből és Varsányból érkezett.

„Tavaly szintén az év elején volt földrengés ebben a térségben, azt megelőzően pedig 2013 nyarán” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Bár a földrengések nem túl gyakoriak hazánkban, és nagyon ritkán okoznak jelentős károkat, aki tájékozódni szeretne róla, hogyan óvhatja meg ingatlanát, annak érdemes felkeresnie awww.karmegelozes.hu oldalt. Itt megtalálhatók a legfontosabb információk a rengésekkel, a legveszélyeztetettebb magyarországi területekkel kapcsolatban, és az érdeklődők jó tanácsokat is találnak arról, hogyan kell felkészülni egy esetleges földrengésre” – tette hozzá Szombat Tamás.