Sajtószoba

Elverte a jég Budapestet

2015.06.10

Az Aegon Magyarországhoz szerda délig 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege meghaladja a 70 millió forintot.

Kedden délután és éjszaka nagy erejű vihar söpört végig hazánkon. A legnagyobb károkat a lezúduló nagymennyiségű csapadék, illetve a sok helyen hosszú percekig tartó jégeső okozta. Sok helyen leállt a tömegközlekedés, elromlottak a jelzőlámpák, fák dőltek ki. A helyreállítási munkák még szerda reggel is tartottak.

A rendkívüli időjárást egyelőre nem követte kiemelkedően sok kárbejelentés. A piacvezető lakásbiztosítóhoz, az Aegon Magyarországhoz szerda délig 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege meghaladja a 70 millió forintot.

A bejelentések döntő többsége Budapestről és Pest megyéből érkezett, a károk legnagyobb részét a jégverés (166 darab) és a vihar (100 darab) okozta.

„Korántsem biztos, hogy a károk mértéke ilyen alacsony marad, hiszen tavaly az Yvette ciklon pusztítása után is később érkeztek csak a bejelentések” – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Mi mindenesetre felkészülten várjuk az esetlegesen megnövekvő bejelentéseket.”

Ha valaki több információt szeretne megtudni arról, hogyan védekezhet a hirtelen lecsapó nyári viharok ellen, az Aegon Országos Kármegelőzési Program honlapján, a www.karmegelozes.hu oldalon szezonális jótanácsokat, információkat talál erről.
További híreink

Tudta-e,
hogy...

Magyarázzunk humorral! Legyen norma, hogy nem telefonozunk!
A tiltást mindig fontos indokolni, már a kisgyerek is nehezen tesz magáévá egy szabályt, ha nem érti az okát.
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!