Sajtószoba

A viharos hétvége 16 milliós kárt okozott

2014.05.12

Az Aegon Magyarországhoz hétfő délig mintegy 200 meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 16 millió forintot. Szerdán orkán erejű szél érkezik a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

Ismét viharos volt a hétvége időjárása. A nagy erejű szél és a heves zivatarok, felhőszakadások után a piacvezető lakásbiztosítóhoz mintegy 200 kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg megközelíti a 16 millió forintot.

A legtöbb kárt a fővárosból és Pest megyéből jelentették. Bács-Kiskun és Borsod megye mellett sok bejelentés érkezett Fejér és Vas megyéből is, de országszerte okozott károkat a nagy erejű szél és a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék.

A bejelentések intenzitása alapján a biztosító szakemberei szerint katasztrófa jellegű károk nem következtek be. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban arra figyelmeztet, hogy szerdán ciklon csap le Magyarországra, viharos széllel és kiadós esővel. Ekkortól akár 110 km/h erősségű szél is várható.
További híreink

Tudta-e,
hogy...

Mintát mutatnak a felnövő generációnak – tudatosítani kell a felelősséget!
Már közeledik a felnőttkorhoz az a generáció, akiknek a szüleiknek is mindennapos munkaeszköz, az életük része az internet, a mobiltelefon és az ő eszköz használatukat, viszonyulásukat a virtuális világhoz nagyban formálja, hogy mit látnak kisgyerekként a felnőttektől.
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!