50 ezer forintos gyorssegélyt ad az Aegon kitelepített ügyfeleinek

2014.09.15

Az esős időjárás miatt az ország több területén is áradnak a folyók A napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék Lentiben áradást okozott, az itt kitelepített ügyfeleinek az Aegon 50 ezer forintos gyorssegélyt ad. Nagykanizsán és Szentgotthárdnál is számítani lehet a csapadék okozta károkra. A biztosító kárszakértőket csoportosít át.

A napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék megemelte több magyarországi patak vízszintjét, de van, ahol a felhőszakadás okozott károkat.

Lentiben a Liponsak patak kilépett medréből, és elárasztott több lakóházat is. Itt kitelepítésre is sor került. Az Aegon biztosító a kitelepítésben érintett ügyfeleinek 50 ezer forintos gyorssegélyt utal ki. „Ez az összeg nem kárelőleg, így ügyfeleink ezen felül megkapják a teljes kártérítési összeget” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Az elmúlt napokban az ország több pontján okozott károkat a víz. Nagykanizsán a felhőszakadás után sáros hordalékos víz hömpölygött a városban, öntött el pincéket, lakásokat. A Rába vízgyűjtőjén pedig jelenleg is folyamatos esőzés van, ezért a folyó vízszintje folyamatosan emelkedik. A folyó Szentgotthárdnál veszélyes ütemben árad, itt pincéket öntött el a víz.

„Az Aegon Magyarország szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, a katasztrófavédelemmel együttműködve” – mondta el Szombat Tamás. „Ahol szükséges, átcsoportosítjuk kárszakértőinket, és a lehető leghamarabb elkezdjük a károk felmérését. Telefonos ügyfélszolgálatunkon megemelt létszámmal fogadjuk a kárbejelentéseket.”

Vigyázzon lakása biztonságára, ne hagyja nyitva a könnyen megközelíthető ablakokat! A legtöbb betörő, tolvaj az ajtón, ablakon át hatol be a lakásba, így a nyílászárók védelme a legfontosabb! Ez persze vonatkozik a pince, a padlás, a kamra és ...