Okos és felelős sofőr a volán mögött leteszi a telefonját

Tízből négyen használják az okostelefonjukat vezetés közben és közülük minden ötödik ember üzeneteket és közösségi médiás bejegyzéseket is szokott írni vezetés közben – derül ki az Aegon és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös felméréséből. A reprezentatív kutatás szerint a sofőrök kilencven százaléka tisztában van azzal, mennyire veszélyes vezetés közben csetelni, üzenni és posztolni, mégis megteszik. Ezért az Aegon és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság figyelemfelhívó kampányt indított, hogy minden sofőr az útra és a vezetésre figyeljen az okostelefonja helyett.

„Csendes gyilkos”-ként emlegetik a vezetés közbeni okostelefonozást, amely Ausztriában vezető baleseti ok, de komoly problémává nőtte ki magát szinte minden országban. Magyarországon a leggyakoribb közúti szabálysértések egyike a vezetés közbeni telefonhasználat. 

Biztonságosabb közutak, kevesebb személyi sérülés és vagyoni kár – ezt várjuk az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság partnerségében útjára indított kommunikációs és edukatív kampányuktól, amellyel azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legkevesebben nyúljanak vezetés közben az okostelefonjukhoz. Hiszen, ilyenkor hosszú másodpercekig máshol van a figyelem, s ez alatt a sofőr magára és a környezetére is veszélyt jelent.

A kampány során a probléma jelentőségét bemutató szórólapokat terjesztünk országosan, valamint online és digitális médiafelületeken a jelenség veszélyességét bemutató videókat terjesztünk. Ezekben a videókban az okostelefonok nemcsak életünk társaként, de a sofőröket zavaró tényezőként jelennek meg.

Mivel a problémában a fiatal generáció különösen érintett, egy virtuális valóságra épülő alkalmazásban bárki megtekintheti, milyen veszélyekkel jár, ha valaki a telefon képernyőjére figyel az út helyett.

Tudta-e,
hogy...

Magyarázat mindig van, ám egyik sem indok!
A telefonunk, s így minden, ami azon keresztül jut el hozzánk alapvető része az életünknek. A telefonon keresztül kommunikálunk, dolgozunk, szórakozunk; az egyik fő eszközünk a világhoz való kapcsolódásban.
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!