A KOCSIBAN A TELÓD NEM A HAVEROD.
NE VEGYE ÁT A VEZETÉST!

Lankadó figyelem, lassú reakciók, nagy sebesség: amit évtizedekkel ezelőtt és ma is az alkoholos befolyásoltság jelentett, azt testesíti meg ma az okostelefonhasználat. Évtizedek kellettek ahhoz, hogy az emberek többsége belássa: veszélyes és felelőtlen dolog alkohol befolyásoltság alatt autót vezetni. Ma azonban az a feladat, hogy az autósok belássák azt is: a telefon elvonja a figyelmüket a vezetéstől, nő a reakcióidejük, s hosszú métereken át olyan, mintha vakon vezetnének.  

40%

Tízből négy ember
rendszeresen mobilozik vezetés közben

90%

Tízből kilenc
tisztában van a veszélyeivel

33%

Csak az autók egyharmadában
van kihangosító

Pszichológus szakértő tanácsok

Kulcsszó a példamutatás, hitelesség, felelősség
 


Üzeneted érkezett! Felköszöntetted már Jóskát a születésnapján? Édy lájkolta a fényképedet! Te lájkoltad már az övét? Figyelj, láttad már ezt a videót?  - Milyen az, amikor az embert a legjobb barátja nem hagyja a vezetésre figyelni? Magyarországon naponta tízezrekkel fordul elő ez az eset, hiszen az Aegon és az ORFK kutatása szerint tízből négyen rendszeresen használnak okostelefont vezetés közben. Amiről ugye úgy hírlik, hogy legmegbízhatóbb társ a mindennapokban. Két népszerű stand up komikusunk Janklovics Pétert és Kovács András Pétert nagy adag humorra mutatja be ezt a fura szituációt, aminek a fele sem tréfa!
 

Rendezvények, ahol találkozhatsz a VR alkalmazással

A virtuális valóság alkalmazással bárki átélheti, milyen vakon vezetni és milyen így balesetet okozni. Egy alkalmazás, amely valós környezetben, teljesen élethű szituációkban mutatja meg minden sofőrnek, milyen borzasztó tragédiákat tud okozni, ha nem az útra figyel. Ugyanakkor teljes biztonságban, kockázat nélkül lehet átélni, mi történik mobilozás közben az úton – gyalogost sodorhat el, kerékpárost dönthet el, vagy éppen ütközhet más autókkal, teljesen élethű környezetben.

KÖSZÖNJÜK!